آيا در دوره حساس بارداري قرار داريد؟ آيا در مورد رژيم بارداري چيزي مي دانيد؟ ابتدا به شما تبريك مي گوييم و دوران طلايي بارداري را برايتان آرزو مي كنيم. حتماً مي دانيد كه در اين دوره رژيم غذايي شما از اهميت بالايي برخوردار است چرا كه بر سلامتي خودتان و رشد جنين تاثير مستقيم دارد. تا انتهاي اين مطلب همراه ما باشيد تا به شما اطلاعات دقيقي از رژيم دوران بارداري ارائه دهيم.
ويژگي هاي يك رژيم بارداري اصولي
داشتن يك رژيم غذايي مقوي و اصولي بخش مهمي از سبك زندگي سالم است كه در دوران بارداري اهميت آن چند برابر مي شود. در اين دوران نيازي نيست به خودتان سخت بگيريد و خود را محدود كنيد بلكه مهم است كه در برنامه روزانه خود انواع غذاها را داشته باشيد تا مواد مغذي و معدني لازم را به بدن خود و جنين برسانيد.
بهترين روش براي دريافت مواد مغذي اين است كه مواد غذايي سالم و خوراكي هاي مقوي ميل كنيد اما در دوراني كه باردار هستيد شايد پزشكتان صلاح بداند برايتان مكمل هاي تقويتي تجويز كنيد. در هر صورت ويژگي هاي يك رژيم بارداري اصولي به شرح زير مي باشد:
به قدر لازم و كافي كالري داشته باشد
گرسنه شدن و افزايش اشتها بخشي از روند طبيعي دوره بارداري است كه براي برطرف كردن آن لازم نيست دو برابر روزهاي عادي غذا بخوريد بلكه بايد روزتان را با يك صبحانه كامل و مقوي شروع كرده و در طول روز هم از ميان وعده هاي سالم استفاده كنيد و به سراغ خوراكي هاي پرچرب و شيرين نرويد. اگر قبل از دوره بارداري تان در محدوده وزني سالم قرار داشتيد نياز بدنتان به كالري در دوران بارداري به شرح زير مي باشد:
· سه ماهه اول: تقريباً بدون نياز به كالري اضافه
· سه ماهه دوم: حدود 340 كالري اضافه در طول روز
· سه ماهه سوم: تقريباً 450 كالري اضافه در روز
در اين دوره قطعاً افزايش وزن خواهيد داشت اما نگران نباشيد با رعايت تغذيه سالم و رژيم بارداري مناسب مي توانيد ميزان آن را كنترل كنيد.
داراي ميان وعده هاي سالم باشد
در رژيم غذايي بارداري ميان وعده براي مادر از اهميت بالايي برخوردار است. اگر در طول روز و بين وعده هاي اصلي گرسنه مي شويد به جاي مصرف ميان وعده هايي مانند بيسكوييت، شيريني، شكلات و ... كه هيچ خاصيت غذايي ندارند از خوراكي هاي زير استفاده كنيد:
· ماست هاي ميوه هاي كم چرب و بدون قند
· لقمه هاي كوچك پنير و گردو
· انواع مغزها و آجيل
· يك كاسه غلات
· ميوه هاي تازه و سبزيجات
· سوپ سبزيجات
· خوراك لوبيا
حاوي مقادير زيادي مواد معدني و مغذي باشد
رژيم بارداري اصولي بايد سرشار از منابع لبني مانند شير، ماست و پنير باشد چرا كه اين مواد داراي مقادير زيادي از كلسيم و ساير مواد معدني مورد نياز مادر و جنين مي باشند.
مصرف مايعات در دوران بارداري
مصرف مايعات از بحث تغذيه بارداري جدا نيست و آب نيز بخش مهمي از تغذيه شما در اين دوران محسوب ميشود. لازم است ضمن مصرف غذاهاي آبكي مانند آش و سوپ و آبميوه ها در طول روز چند ليوان آب بيشتر بنوشيد تا بدنتان دچار كم آبي نشود. با پزشك خود در ارتباط باشيد و درباره محدود كردن مايعات داراي كافئين و شيرين كننده ها از او سؤال كنيد. خاطرتان باشد كه تنها از مايعات مفيد و بي ضرر استفاده كنيد، يعني مصرف الكل و ديگر مشروبات الكلي را به طور كلي كنار بگذاريد.
غذاهاي مفيد و ايده آل براي مصرف در دوران بارداري
برخي از مواد غذايي مفيد كه مصرف آن در طي رژيم بارداري به شما توصيه مي شود، به شرح زير مي باشد:
سبزيجات
سبزيجات مي توانند بخش بزرگي از نياز روزانه شما و جنين تان به پتاسيم و ويتامين A را برطرف كنند. در برنامه غذايي خود حتماً هويج، اسفناج، كدو تنبل، سيب زميني شيرين، گوجه فرنگي و فلفل قرمز را بگنجانيد.
ميوه ها
با مصرف كافي ميوه هايي مانند انبه، موز، طالبي، پرتقال، گريپ فروت و آلو از دريافت پتاسيم بيشتر مطمئن شويد.
لبنيات
شير بدون چربي، ماست و شير سويا مي توانند بخش زيادي از نياز روزانه مادر و جنين را به ويتامين هاي D و A فراهم كنند، پس از مصرف آن ها در طول رژيم بارداري غافل نشويد.
پروتئين ها
پروتئين ها در مواد غذايي مانند آجيل، نخود و لوبيا، گوشت گاو بدون چريي، گوشت بره بدون چربي، ماهي قزل آلا، ماهي ساردين و شاه ماهي يافت مي شوند. اين مواد غذايي هم چنين سرشار از اسيد هاي چرب مفيد، امگا3 و فيبر نيز هستند.
بيشتر بخوانيد: رژيم شيردهي مناسب
مواد غذايي ممنوعه در رژيم بارداري
در اين دوره قطعاً پزشكتان به شما خواهد گفت كه چه موادي مصرف كنيد تا به رشد بهتر جنين كمك كرده و موجب حفظ سطح انرژي و قواي جسماني شما شود، علاوه بر اين در اين دوره بايد مصرف برخي مواد را محدود كرده و يا به طور كامل حذف كنيد. اين مواد غذايي عبارتند از:
· شير غير پاستوريزه و تمام غذاهايي كه با شير غير پاستوريزه تهيه ميشوند. از جمله محصولات لبني غير پاستوريزه ميتوانيم به پنيرهاي نرم همچون فتا و فرسكو اشاره كنيم. در صورتي ميتوانيد از اين نوع لبنيات مصرف كنيد كه داراي برچسب تهيه شده با شير پاستوريزه باشند
· هاتداگ و گوشتهاي فرآوري شده
· غذاهاي دريايي خام و نيم پز، تخم مرغ و گوشت، سوشي تهيه شده با ماهي خام. درصورتيكه به غذاهاي دريايي و سوشي علاقه داريد حتماً انواع پخته شده آن را انتخاب كرده و ميل كنيد.
· غذاهاي دريايي دودي
افزايش سطح ايمني و سلامت مواد غذايي در رژيم بارداري
در ادامه مواردي را ذكر مي كنيم كه بهتر است آن ها را هنگام پخت تمام مواد غذايي در نظر داشته و رعايت كنيد:
· تمامي محصولات غذايي خام را قبل از خوردن، برش دادن يا پختن زير آب جاري با دقت شستشو دهيد.
· هر بار كه پخت و پز انجام داديد، حتماً تخته برش، چاقو، ميز و دستهايتان را به خوبي شستشو دهيد.
· برخي مواد غذايي مانند گوشت گاو و مرغ را در دماي استانداردي كه براي پختشان تعريف شده بپزيد.
· اگر ماده غذايي اي فاسد شدني است، سريعاً آن را به يخچال انتقال دهيد.
منبع: dietplanner.ir
برچسب:
،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج:
0
بازدید: