رژيم كتوژنيك مناسب چه كساني است؟ انواع رژيم كتو
رژيم كتوژنيك به رژيم كتو هم معروف است و يك برنامه غذايي است كه پر از چربي، پروتئين متوسط و كم كربوهيدرات مي باشد. اين رژيم يكي از رژيم هاي لاغري مدرن است كه توجهات زيادي را در سال هاي اخير به خود جلب كرده است. خيلي از افراد تصور مي كنند كه رژيم كتوژنيك 28 روزه رايگان تنها نوع آن است، اما اينگونه نيست و اين رژيم از انواع مختلفي تشكيل شده است.
انواع رژيم لاغري كتوژنيك
اين رژيم انواع مختلفي دارد و اساس آنها با يكديگر مشابه است و تفاوت آنها به ميزان مصرف روزانه چربي، پروتئين و كربوهيدرات برمي گردد. تنوع اين رژيم شامل موارد زير مي شود:
رژيم كتوژنيك استاندارد
در اين برنامه، ميزان بسيار كمي كربوهيدرات، پروتئين به مقدار متوسط و چربي زيادي جاي داده شده است. اگر بخواهيم با اعداد و ارقام بگوييم، شما بر اساس اين نوع رژيم لاغري روزانه بايد 70% چربي، 20% پروتئين و فقط 10 درصد كربوهيدرات مصرف كنيد.
رژيم كتوژنيك پروتئين بالا
اين نوع رژيم شبيه به برنامه كتوژنيك استاندارد است، اما نسبت چربي 60%، پروتئين 35% و كربوهيدرات 5% مي باشد.
از بين اين برنامه ها، رژيم پروتئين بالا و رژيم استاندارد بيش از سايرين مطالعه شده اند و متداول ترند. رژيم كتوي هدفمند و چرخه اي به تازگي به اين ليست اضافه شده اند و ورزشكاران و بدن سازان طرفداران اصلي آن ها هستند.
رژيم كتوژنيك دوره اي
رژيم كتوژنيك چرخه اي شامل رعايت برنامه كتوژنيك استاندارد به مدت 5 تا 6 روز در هفته و به دنبال آن، 1 تا 2 روز مصرف كربوهيدرات بيشتر از حد استاندارد است.
رژيم كتوژنيك هدفمند
پيرو اين نوع برنامه لاغري كتوژنيك در روزهايي كه فعاليت زيادي داشته ايد، مي توانيد كربوهيدرات بيشتري مصرف كنيد.
رژيم كتوژنيك براي چه كساني مناسب است؟
شايد برايتان جالب باشد كه بدانيد رژيم كتو در ابتدا براي درمان بيماران مبتلا به سرع و تشنج ايجاد شد و به مرور متخصصان تغذيه از آن براي بهبود بيماري هاي ديگري نيز استفاده كردند كه شامل موارد زير مي شود:
· بهبود شناختي و حافظه
· ديابت نوع 2
· سرطان مانند گليوبلاستوما
· اختلالات رواني
· بيماري آلزايمر
· اوتيسم
· چاقي
لازم به ذكر است كه برنامه غذايي كتوژنيك در بهبود ديابت نوع 2 بسيار موثر است. تحقيقات انجام شده بر روي 349 بيمار ديابتي كه به مدت يك سال رژيم كتو گرفته بودند، نشان داد كه بيماري در اين افراد تا حدود 60 درصد بهبود يافته و وابستگي آنها به انسولين بسيار كمتر شده است.
برچسب: ،
ادامه مطلب